Nieuwe naam

JUNIOR AGENCY is de nieuwe naam van de JUNIOR Academie voor Advertising. Een onafhankelijke particuliere onderwijsinstelling, waar al ruim 45 jaar studenten hun opleiding hebben gevolgd als aanzet voor hun creatieve loopbaan als art director. Inmiddels hebben heel wat bureaus JUNIOR afgestudeerden in de creatieve leiding en valt er nationaal en internationaal geen reclameprijs te noemen die niet ook door een JUNIOR afgestudeerde student is gewonnen.

De markt verandert en het vak ook. Trends en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, de moderne creatief moet meer dan ooit nieuwsgierig, zelf-lerend en zelf-onderzoekend zijn om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in het vak en deze kunnen toepassen. De moderne art director of creatief kan strategisch denken en een goede creatieve briefing schrijven, om daarna goede ideeën te bedenken en deze om te zetten in krachtige communicatieconcepten. De art director weet in welke media het concept het beste kan worden ingezet. De art director is copy-minded en kan de eigen ideeën en concepten vormgeven.

Kortom de moderne art director moet veelzijdiger zijn dan ooit. Daarnaast is en blijft het eigen specialisme van de art director nog altijd het bedenken van het grote middelenvrije idee en het concept achter de advertising.

Met de nieuwe éénjarige avondopleiding Art Direction wordt een volgende stap gezet in de geschiedenis van JUNIOR.

Nieuwe éénjarige avondopleiding Art Direction

Deze avondopleiding, voor mensen met een grafische opleiding of werkervaring, is gericht op het specialisme en de benodigde veelzijdigheid van de art director en op samenwerking met reclamebureaus. Met een intensief en gevarieerd les- en trainingsprogramma dicht bij de praktijk en de eisen van de bureauwereld. Je wordt door professionals uit het vak in hoog tempo getraind in kennis en vaardigheden die nodig zijn om als (junior) art director aan de slag te kunnen gaan. Naast interne studieopdrachten worden ook externe opdrachten gedaan in nauwe samenwerking met reclamebureaus.

Graphic Design

Heb je geen grafische opleiding of werkervaring, maar wel het creatieve talent en een portfolio. En heb je op eigen kracht of vanuit een andere werksituatie al een en ander gemaakt en vormgegeven met behulp van Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop, dan is er de mogelijkheid om bij JUNIOR AGENCY in de avond de jaaropleiding Graphic Design te volgen.