Voor toelating tot de opleidingen is er een toelatingsprocedure bestaande uit een persoonlijk gesprek waarin werk dat je hebt gemaakt, jouw portfolio, wordt besproken en beoordeeld. Ook aan de orde komen ook jouw motivatie voor de opleiding en persoonlijke kwaliteiten (zoals communicatievaardigheid, functioneren in een groep, inzet en een eventuele gezondheidssituatie). Want in onze beoordeling en advies nemen wij mee of de studie, los van jouw creatieve talent, ook voor jou persoonlijk haalbaar is.

Na het gesprek krijg je eventueel nog een aanvullende toelatingsopdracht mee en wordt een afspraak gemaakt voor een vervolggesprek.

Binnen twee tot drie weken na de toelatingsprocedure ontvang je bericht over de toelating. De toelating is vrijblijvend en verplicht je niet tot inschrijving voor de opleiding. Je ontvangt na toelating een studiecontract, maar het is aan jou de keuze of je de opleiding ook daadwerkelijk wilt gaan doen.

Wat neem je mee voor je gesprek

Voor het toelatingsgesprek neem je mee:

  • portfolio
  • vrij creatief werk (zelf ontworpen kleding of meubelstuk, tekeningen, teksten, foto’s), alles wat met jouw eigen creativiteit en eigen gedachtengoed te maken heeft, vinden wij van belang om te bespreken en te zien tijdens de toelating
  • als je geen foto’s hebt, dan voorafgaand aan gesprek enkele foto’s maken naar eigen keuze en inzicht
  • jouw CV
  • pasfoto
  • geldig identiteitsbewijs (niet je rijbewijs maar wel paspoort of ID-kaart)

Aan de toelatingsprocedure zijn eenmalige kosten ad €125,00 verbonden, direct te voldoen bij het toelatingsgesprek.

Aanvraag toelating

Wil je toelating doen, vul dan ons contactformulier volledig in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.